Product Photo 360

Turntable

British flag

The rotating device

I designed two 3D printable elements to assemble the turntable easily. Download the two files below and print them with a 3D printer.

Click on the thumbnails to open the images in full size.

Note: On the thumbnails below the measurements are in millimeters.

Magyar zászló

A forgató eszköz

A forgató eszköz egyszerű összeszereléséhez terveztem két, 3D nyomtatóval nyomtatható alkatrészt. Töltsd le az alábbi két filet, majd egy 3D nyomtatással foglalkozó cégnél nyomtasd ki.

Kattints a miniatűrökre nagyobb méretért.

Megjegyzés: Az alábbi képeken a méretek milliméterben vannak.

turntable-A_element.stl

turntable-B_element.stl

Element A / A elem

Element A / A elem Element A / A elem Element A / A elem Element A / A elem Element A / A elem Element A / A elem Printed element A before removing the support material / Kinyomtatott A elem a támaszanyag eltávolítása előtt

Element B / B elem

Element B / B elem Element B / B elem Element B / B elem Element B / B elem Printed element B / Kinyomtatott B elem

Before assembling the turntable check that the bearing and the stepper motor fit well in element A and if the stepper motor's spinle fits well to element B. If the printing was imprecise, broaden the tight parts carefully with a sharp knife or with sandpaper. In case the printing was imprecise and the stepper motor's spinle slacks on the element B put some insulation stripe to the spinle. This way you can prevent the slack.

A forgató szerkezet összeszerelése előtt ellenőrizd, hogy a csapágy és a motor megfelelően illeszekedik-e az A elembe, illetve a motor tengelye a B elembe. Amennyiben pontatlan volt a nyomtatás, a szükséges részt óvatosan tágítsd egy éles késsel vagy csiszolópapírral. Ha pontatlan volt a B elem nyomtatása, előfordulhat, hogy a motor tengelye kotyog a B elemben. Ragassz néhány szigetelőszalag csíkot a motor tengelyére, így megszüntetheted a kotyogást.

Use insulation stripe to prevent the slack / Használj szigszalagot a kotyogás esetleges megszüntetéséhez..

(Use insulation stripe to prevent the slack./
Használj szigszalagot az esetleges kotyogás megszüntetéséhez.)

Screw the element B to a wooden board, and then snap the bearing to it. (Warning: The bearing fits tight to the element B. If you try to dissamble them the element B may break.) Insert the stepper motor to the bottom of element A and then screw the element to an another wooden board. Then push the element A and B together. Now your turntable has just been assembled.

The carrying capacity of the turntable is about 2 kg. If you want to rotate a heavier object, the printed elements may break or the stepper motor can't rotate it.

A B elemet csavarozd fel egy fa táblára, majd pattintsd rá a csapágyat. (Figyelem! A csapágy olyan szorosan illeszkedik a B elemre, hogy annak eltávolítása a B elem sérülésével járhat.) Az A elembe alulról helyezd be a léptető motort, majd csavarozd fel egy másik fa táblára. Ezután pattintsd össze az alsó és felső részt. Ezzel el is készült a forgató szerkezet.

A forgató eszköz maximális terhelhetősége körülbelül 2 kg. Ha ennél nehezebb tárgyat helyezel rá, elképzelhető, hogy eltörik a műanyag alkatrész vagy a léptető motor nem tudja megforgatni a tárgyat.

Note 1: In the video above I screwed the element A to the wooden board from the bottom. This way the turntable is easier to disamble. You can read more about the disassembly in the FAQ.

Note 2: If you don't want to use 3D printed elements, check how I made it previously.

Megjegyzés 1: A videóban az A elemet alulról csavaroztam a fa táblára, hogy könnyebben szétszerelhető legyen. A GyIK-ban olvashatsz bővebben arról, hogy hogyan lehet szétszerelni a forgató szerkezetet.

Megjegyzés 2: Amennyiben nem szeretnél nyomtatott alkatrészeket használni a forgató szerkezethez nézd meg, én hogyan készítettem el korábban.

Next page: Software

Következő oldal: Szoftverek


© 2017 All rights reserved