Product Photo 360

FAQ

British flag

Frequently Asked Questions

 1. Why can't be said the loadability of the turntable?
  The maximum weight which can be rotated by the stepper motor depends on the distance between the center of gravity and the rotating spindle. The longer the distance the lighter the weight which can be rotated by the stepper motor. Furthermore the loadability of the printed elements depends on the type of the printing (check the next question).
 2. How should I print the 3D printable elements?
  It is useful to choose a material that is mechanically more resistant. The elements in the description have been printed that the inside of the element contains only 10 % material in honeycomb structure. This way the printing is faster and cheaper, but the printed elements are weaker. For shooting light weight object this printing method is suitable, but if you plan to shoot heavier objects I suggest printing the elements to be solid.
 3. How can I take the turntable apart?
  Screw off the element A from the wooden board and remove the stepper motor. Using a large screwdriver push the bearing (with the element B) from the element A. To take apart the element B and the bearing underpin the element B and push the element B similar to the previous procedure. Attention! Do not try to strut the bearing, because the plastic element will break.
 4. Can the program Product Photo 360 controll other Arduino Boards?
  The program been tested only on Arduino Nano but theoretically any Boards can be used.
 5. Why the Live CD was made for Lubuntu operating system?
  The OS Lubuntu is very light weight, so it can run fast even on slower computers.
 6. On what other operating systems can I run the program Product Photo 360?
  If you can install the necessary programs the program Product Photo 360 should work on any Linux-based systems. (Check the ports path which is used for the Arudino.)
 7. Is it possible to use the program Product Photo 360 on Machintosh?
  I did not test the program under Machintosh. If you can boot from the Live CD, I'm sure you can use the program.
 8. Does the program work on virtual computer?
  Yes, if you use an emulator program which is able to transmit the port and the USB. In the emulator program you have to set manually to forward the port used by the Arduino.
 9. What is the Terminal and how to use it?
  The Terminal is a command line interface which helps to do some tasks much more effectively. For example I crop, resize and watermark the photos with the program imagemagick, which is a command line photo editor program. For the first steps click here.
 10. I want to set the Arduino's serial port manually. How can I find out the correct path?
  Unplug the Arduino then run the $ ls /dev/tty* command in Terminal. After this, plug in the Arduino and run the command again. After the second run, a new line will appear. The Arduino's serial port is located there.
Magyar zászló

Gyakran Ismételt Kérdések

 1. Miért nem lehet tudni a forgató szerkezet pontos terhelhetőségét?
  A motor által megforgatható maximális tömeget befolyásolja, hogy a tárgy súlypontja milyen távol van a forgástengelytől. Minél nagyobb a távolság a tengely és a súlypont között, annál kisebb tömeget tud megforgatni a motor. Továbbá a nyomtatott alkatrészek terhelhetősége függ a nyomtatástól (lásd a következő kérdést).
 2. Hogyan nyomtassam ki a forgató szerkezet két alkatrészét?
  Nyomtatáshoz érdemes olyan anyagot választani, amely mechanikailag minél ellenállóbb. A leírásban szereplő nyomtatott alkatrészek úgy lettek nyomtatva, hogy az anyag belseje csupán 10 % anyagot tartalmaz méhsejt szerkezettel. Így a nyomtatás gyorsabb és olcsóbb, viszont a nyomtatott alkatrészek gyengébbek is. Könnyebb tárgyak fényképezéséhez ez a nyomtatás is megfelelő, ha viszont nehezebb tárgyakat is szeretnél fényképezni, akkor érdemesebb tömören nyomtatni.
 3. Hogyan tudom szétszerelni a forgató szerkezetet?
  Csavarozd le az A elemet a fa tábláról, majd vedd ki a léptető motort. Ezt követően egy nagy méretű csavarhúzó segítségével told le az A elemről a csapágyat (és a B elemet). A B elem és a csapágy szétszedéséhez támaszd alá a csapágyat, majd az előbbi művelethez hasonlóan told le egy csavarhúzó segítségével. Figyelem! Ne próbáld lefeszíteni a csapágyat a B elemről, mert azzal eltörheted a műanyag alkatrészt.
 4. Más Arduino Boardot is tud kezelni a program?
  A programot és a motor vezérlő scriptet Arduino Nano-n teszteltem, azonban elméletileg más Board is használható.
 5. Miért Lubuntu operációs rendszerre készült a Live CD?
  A Lubuntu nagyon kis gépigényű, ezért gyengébb számítógépeken is gyorsan fut.
 6. Milyen linux-os operációs rendszereken használható a Product Photo 360 program?
  Ha a szükséges programokat fel tudod telepíteni, bármilyen linux alapú rendszeren működnie kell a Product Photo 360 programnak. (Ellenőrizd, hogy a megfelelő porton keresse az Arduinot.)
 7. Macintosh-on is használható a productphoto360.py program?
  A programot Macintosh-on nem tudtam tesztelni, de ha el tudod indítani a Live CD-t, akkor minden bizonnyal használható.
 8. Virtuális számítógépen is működik a program?
  Ha olyan emulátor programot használsz, amely képes a port és usb továbbításra, akkor használható. Az emulátor programban külön be kell állítani, hogy az Arduino portját továbbítsa a virtuális gépnek.
 9. Mi az a Terminal és hogyan kell használni?
  A Terminal egy parancssoros kezelőfelület, amellyel számos feladatot sokkal hatékonyabban lehet elvégezni. Például a fényképek feldolgozása során a képeket Terminalban futtatható programmal (imagemagick) vágom, méretezem és vízjelezem. Az első lépésekért kattints ide (magyar) vagy ide (angol).
 10. Manuálisan szeretném beállítani az Arduino porját. Honnan tudom meg a port elérési útját?
  Húzd ki az Arduinot, majd futtasd a Terminalban az $ ls /dev/tty* parancsot. Ezt követően dugd be az Arduinot, majd futtasd le újra a parancsot. A második futtatás során egy új sor is megjelenik, ez az Arduino elérési útja.

Back / Vissza


© 2023 All rights reserved