Product Photo 360

Software

British flag

Page content

Magyar zászló

Az oldal tartalma

Productphoto360.py

I wrote the productphoto360.py program to control the camera and the rotating device, which runs under linux. The program is available from the link below. After downloading make it exceutable (second line in the box below).

Productphoto360.py

A fényképezőgép és a forgató eszköz kezelésére a productphoto360.py programot írtam, amely linux alatt fut. A programot az alábbi linkről lehet letölteni. A letöltés után engedélyezni kell, hogy az "végrehajtható" legyen.

productphoto360.py

$ chmod a+rx productphoto360.py

The program productphoto360.py requires several other programs:

Install these programs with the command below:

A program működése során több másik programot is használ:

A fenti programokat a következő paranccsal lehet telepíteni:

$ sudo apt-get install python-serial gphoto2 imagemagick arduino arduino-core


For Windows users

I made a custom Ubuntu Live CD, making the program available for Windows users too. Everything is installed on the Live CD. The system is ready to use.

Download the Live CD from the link below, make a bootable pendrive and restart your computer.

Note 1: You will download a 32 bit Lubuntu 14.04 LTS OS from the link below, which is customized by installing the necessary files and programs.

Note 2: If the USB Installer program is unable to open the donwloaded file, rename it to 'lubuntu-14.04.2-desktop-i386.iso'. This is the standard name of the official Lubuntu 14.04 release.

Windows felhasználóknak

Készítettem egy Ubuntu Live CD-t, amelynek segítségével a Windows operációs rendszert használók számára is elérhetővé válik a program. A Live CD-n minden szükséges program és file előre telepítve van, a rendszer azonnal használható.

Töltsd le a Live CD-t az alábbi linkről, készíts "bootolható" pendriveot, majd indítsd újra a gépet.

Megjegyzés 1: A linkről egy 32 bites Lubuntu 14.04 LTS operációs rendszer tölthető le, amelyre feltelepítettem a szükséges programokat és fileokat.

Megjegyzés 2: Ha az USB telepítő program nem tudja megnyitni a letöltött filet, akkor nevezd azt át 'lubuntu-14.04.2-desktop-i386.iso'-ra. Ez a Lubuntu 14.04-es verzió standard file neve.

Lubuntu_14.04_for_Product_Photo_360.iso

Set to boot from pendrive in the computer's BIOS.

After restarting the computer and the Live CD booted, choose the option Try Lubuntu without installing. When you see the desktop you can use the program.

Double click on the icon ProductPhoto360 to launch the program.

Attention! Nothing will be installed to your system when you use the Live CD. If you want to use the program frequently, it is possible to install the Lubuntu from the Live CD. In this case choose the Install Lubuntu option. If you install the Lubuntu to an empty partition, it shouldn't affect your Windows partition but do it in your own risk.

A BIOS-ban be kell állítani, hogy pendriveról bootoljon a számítógép.

Miután újraindítottuk a számítógépet és elindult a telepítő lemez, válasszuk a "Lubuntu kipróbálása telepítés nélkül" lehetőséget (Try Lubuntu without installing). Amint betöltött a rendszer, az azonnal használatra kész.

Kattintsunk duplán az asztalon lévő ProductPhoto360 ikonra, ezzel tudjuk elindítani a programot.

Figyelem! A Live CD használata során semmi nem lesz telepítve a számítógépre! Amennyiben gyakran szeretnéd használni a programot, lehetőség van a Live CD-ről feltelepíteni a Lubuntut (ekkor válaszd az Install Lubuntu lehetőséget). Ha külön partícióra végezzük telepítést, a windows-os rendszerben semmilyen változás nem fog történni.

Next page: Usage

Következő oldal: Product Photo 360 kezelése


© 2024 All rights reserved